Политика за поверителност

Ние имаме много сериозно отношение към защитата на личната Ви информация в интернет пространството. Тази страница обяснява нашите виждания и практики относно поверителността и как те могат да се отнасят до Вас като потребител на нашия уебсайт. Тъй като един от основните принципи на тази правна рамка е прозрачността, ние сме изготвили тази страница за да ви уведомим  какво правим ние с вашите данни.

Запазваме си правото периодично да актуализираме и изменяме настоящата Политика за поверителност, за да отразяваме всички изменения на начина, по който обработваме личните Ви данни или измененията на вашите законови изисквания. В случай на такива изменения, ние публикуваме изменената версия на Политиката за поверителност на нашия уебсайт и поради това, любезно ви молим периодично да проверявате съдържанието ѝ.

Кои сме ние и как да се свържете с нас?

Ние сме фирма „Рото-БГ ЕООД регистрирана в България с еик: 202393807, ние сме доставчик на пластмасови изделия и онлайн магазин за пазаруването да бъде бързо и удобно.

Вашите мнения винаги са важни за нас и ние винаги имаме готовност да Ви предоставяме допълнителна информация, която може да Ви е необходима във връзка с обработването на вашите данни. Винаги можете да се свържете с нас по имейла на office@roto.bg или пак вижте страница, контакти.

Кои категории лични данни обработваме ние?

Ние събираме Вашите лични данни директно от Вас, така че вие решавате какъв вид информация да ни предоставите. Например, информацията, която получаваме от Вас е следната:

  • Когато си създавате профил в „meriam.bg“, Вие ни изпращате вашата електронна поща, собствено, бащино и фамилно име;
  • Можете да добавите и допълнителна информация към личната ви страница (Моят акаунт) мобилен телефонен номер, стационарен телефонен номер, адрес за доставка, допълнителен адрес на електронна поща, и пр.

Освен това ви предлагаме да се регистрирате в наше сайт чрез Вашия профил във Facebook или Google. Ако изберете един от тези варианти, ще бъдете насочени към страницата Facebook Admin / Google LLC, където ще бъдете уведомени за предаването на Вашите данни на „roto.bg“. Можете да разгледате политиките за поверителност на Facebook и Google като последвате следните връзки:

https://www.facebook.com/about/privacy

https://policies.google.com/privacy

Какви са целите и основанията на обработването на тези данни?

1. За Вашето пазаруване да бъде по-добро
 
Тази обща цел може да включва създаване и управление на профил в платформата и да имате достъп до вашите поръчки.
 
2. Маркетинг
 
Ние бихме искали винаги да сте осведомени за най-добрите предложения за продуктите/услугите, към които имате интерес. В тази връзка, можем да ви изпращаме всякакви видове съобщения, посредством канали за електронни съобщения (e-mail / SMS / mobile push / webpush и пр.), които съдържат обща и тематична информация, информация относно нашите продукти, информация относно оферти и промоции, информация относно продуктите, добавени в раздели „Моята количка“ или „Любими“ във таблото „Моят профил“.
 
В повечето случаи ние изискваме Вашето предварително съгласие, за да ви изпращаме маркетингови съобщения. Можете да промените решението си и оттеглите своето съгласие по всяко време като, на дъното на всеки маркетинг меил има страница с текст „Отпиши се“, „Unsubscribe“ или подобен текст, можете да се свържете с нас за допълнителна информация.
 
Във всеки случай, когато използваме Ваша информация за нашите законни интереси, ние полагаме грижа и взимаме необходимите мерки, за да гарантираме, че Вашите основни права и свободи не са засегнати.
При все това, Вие можете по всяко време, като използвате средствата, описани по-горе, да прекратите обработването на Вашите лични данни за целите на маркетинга и ние ще откликнем на искането ви.
 
3. Защита на нашите законни интереси
 
Възможно е да има случаи, в които ние използваме или предаваме информация, за да защитим правата си и търговската си дейност.  Те могат да включват:
  • мерки за защита на уебсайта и потребителите на платформата срещу кибератаки;
  • мерки за предотвратяване и откриване на опити за измама, включително предаване на информация на компетентни публични органи;
  • мерки за управление на различни други рискове.

4. Бисквитки и плъгини

Определени помощни пългини, инсталирани на нашия сайт използват определени данни който вие предоставяте с регистрация в нашия сайт (ръчна регистрация или чрез използване на регистрацията чрез facebook и google ) и при пазаруване в нашия сайт, съхраняват се данни като, разгледаните продукти , IP адрес, адрес за доставка и друго. Тези данни периодично автоматично се изтриват или с ваше желание могат да се изтрият от нашата система.

Колко време пазим Вашите лични данни?
 
По правило, ние съхраняваме Вашите лични данни докато имате акаунт в нашия сайт. Вие винаги може да поискате от нас да изтрием определена информация или да закрием акаунта Ви и ние ще отговорим на това искане като запазим определена информация, дори и след закриване на акаунта, когато приложимото законодателство или законни интереси го налагат.
 
На кого изпращаме Вашите лични данни?
 
В зависимост от случая, можем да предаваме или даваме достъп до някои от Вашите лични данни на следните категории получатели:
  • доставчици на куриерски услуги;
  • доставчици на платежни/ банкови услуги;
  • доставчици на маркетингови/ телемаркетингови услуги/;
  • доставчици на ИТ услуги;
  • на други търговски марки с цел маркетинг и промоция на определени продукти.
Ако сме задължени по закон, или ако това е необходимо за защита на законните ни интереси, можем да разкриваме определени лични данни и на публични органи.
 
Как защитаваме сигурността на Вашите лични данни?
 
Ние се ангажираме да гарантираме сигурността на личните данни като прилагаме подходящи
технически и организационни мерки при съблюдаване на промишлените стандарти.
Използваме само доказани доставчици на ИТ услуги. Вашата лична информация се намира зад защитени мрежи и е достъпна само за ограничен брой лица, които имат специални права за достъп до такива системи и са длъжни да пазят поверителността на информацията Ви. В допълнение, всяка чувствителна информация, която предоставяте, е шифрована чрез технологията Secure Socket Layer (SSL).
 
Какви са Вашите права?
 
Имате право по всяко едно време да поискате копие от информацията, която държим за вас. Ако желате да получите копие на личната Ви  информация, моля, изпратете ни имейл на следния адрес.
 
Имейл: office@roto.bg
 
Можете да поискате корекцията на грешки в нашите файлове, и/или да повдигате възражения по отношение на обработването на Вашите лични данни. Вие имате и правото да поискате изтриване на Вашите лични данни и правото на ограничаване на обработването на Вашите данни и правото на преносимост на данните.